КЛУБ БОГАТИ БЪЛГАРИ - PROSPERITET Уни-Блог™. Продукт на "Успей в България. Всички права запазени.
PROSPERITET

КЛУБ БОГАТИ БЪЛГАРИ

Ако имаш малко пари, започни бизнес! Ако изобщо нямаш пари, трябва да започнеш веднага бизнес!     Дейвид Рокфелер 

КЛУБ БОГАТИ БЪЛГАРИ      

СТЕФАН  ШАРЛОПОВ   14.10.1962г.

Роден в Бургас – семеен с пет деца

Предполагаемо състояние 88 000 000 лв.  

Image 41,0

Стефан Шарлопов започва бизнесът си с търговия. През 1995г. създава Роял Фуудс от където  получава прозвището си ” Краля на кроасаните”. За известно време е собственик и на Девин и успява да наложи марката като една от най-силните на пазара на минерални води и я продава на Австрийски инвеститор. Шарлопов открива и верига хотели насочени към Спа Туризма и се превръща в един от най-успешните хотелиери в страната.

 

ИГНАТ  КАНЕВ – 06.10.1926г.

канадски строителен магнат от Български произход

Image 4-2

НАЙ-БОГАТИЯ БЪЛГАРИН В СВЕТА И ЕДИНСТВЕНИЯ ДОЛАРОВ МИЛИАРДЕР

Напуснал  България  на  14 годишна възраст. Попада в Канада на 25 години с 5$ в джоба – без пари, без знания, без опит и как неговото предприемаческо мислене успява в Канада и в последствие става това което е!

ВЪЛКЪТ ОТ УОЛСТРИЙД Е БЪЛГАРИН

    ЮЛИЯН ЦОЛОВ                   Image 41,1

 

 ЮЛИЯН ЦОЛОВ

Как едно необикновено момче започва от под нулата и стига до 2.6 милиарда долара. Превръща се в един от най-успешните брокери на Уолстрийт и накрая попада в затвора за финансови измами. Неговото име е Юлиян Цолов.

Една история в много детайли. На 20г. пристига в Америка на 30г. е вече милионер. На 35г. живее като на кино с апартамент на 5то авеню и поръчков мерцедес. Получава 4.5 милиона само за да си смени работата.
Работил е за Леман Брадърс и Морган Стенли. На 40 години е арестуван заради финансови измами, излиза под гаранция с електронна гривна. Той нарушава гаранцията и бяга в Марбея където е заловен дни по-късно от ФБР.
Гледайте уникалната история на българския вълк – Юлиян Цолов

ШЕФКЕТ  ЧАПАДЖИЕВ – р. 24,04,1939г.в Мадан

БЪЛГАРСКИ ЕМИГРАНТ В САЩ, БИЗНЕСМЕН И        МУЛТИМИЛИОНЕР

Image 50,3

  • …Чух един еврейски бизнесмен да дава свои рецепти за успешен бизнес по телевизията Той каза: “Първо, трябва да си глупав, второ – мързелив, и трето – да не си скръндза.” Ако се замислите, има доста логика в тези три неща. Умен ли си, обмисляш прекалено много, стигаш до извода, че е невъзможно да станеш милионер, и затова не поемаш риск. Второто – мързелив ли си, ще гледаш други да работят за теб и колкото повече го правят, толкова по-добре. Третото – ако си скръндза, не плащаш добре на работниците си и те ще избягат при друг. Като чух този съвет, си казах, че може би притежавам тези 3 качества и трябва да опитам. Така започнах.Америка ме научи да не деля хората на черни и бели, на християни и мюсолмани, на бедни и богати, а на добри и лоши, каквито има сред всяка от тези групи. Гледам да общувам с добрите и да отбягвам лошите. Те ме натоварват, а животът ме е научил, че не мога да ги променя.

  • Нито веднъж не съм съжалявал, че съм избягал от България. Когато отидох в Америка, не съм вярвал, че може да има такава демокрация. Отиваш на летището и си вземаш билет за която си искаш точка на земното кълбо, и никой не те пита къде заминаваш, защо заминаваш, кога ще се връщаш или дали ще се връщаш. … Никой не ти казва какво да правиш, никой не те ограничава, искаш да отваряш бизнес – отваряй, искаш да създаваш политическа партия, искаш да създаваш комунистическа партия – прави, само да има кой да ти вярва, няма проблеми.

  • Не знам как се получава, но в Америка просто се прераждаш.

  • В САЩ съм вече 50 години, но никой никога не ме е питал какъв си, що си, в какво вярваш, в какво не вярваш. Възхищавам се на американците, че са успели да поставят религията вън от политиката. Вярвам в силата на американската демокрация и ако един ден се окажа на нулата и трябва да започна живота си отново, ще мия чинии, но няма да напусна САЩ.

  • Първо качество за успешен бизнес – усет да прецени ситуацията в бъдеще и да е решителен. Благодарение на това преди 35 г. заложих 2-те коли, които имах, и 1 застрахователна полица, взех заем $ 10 000 за 5 г. и купих на старо 3 машини за сгъване на хартия, а после и първата си фабрика. През годините съм имал работници, които можеха да бъдат по-добри от мен, ако бяха почнали свой бизнес, но на тях им липсваше решителност Второ важно качество е да не се отчайваш. И аз съм имал много трудни моменти в живота, но бях сигурен, че стратегията, която съм избрал, е правилна. Трето важно нещо е да не хитруваш на дребно. Ако не си плащаш данъците, държавата ще затвори фабриките ти. Ако не си честен към клиентите, те няма да дойдат при теб. Ако не се грижиш за работниците, те ще избягат при друг.

  • В България има големи капиталисти, които непрекъснато си мерят милионите. Аз не съм такъв човек. В Америка не броим милионите, говорим си за стотинките. Но са наши, ние сме си ги изкарали.

  • Да предположим, че човек има 1 млн. долара. На 40 г. бих ги разпределил така – 50 на сто вложения на борсата, 20 на сто – в недвижими имоти – доскоро това бе една много добра инвестиция, 20 на сто в т.нар. Mutual Funds – взаимни фондове, и 10 на сто – кеш. На 60 г. бих разпределил своето портфолио по съвсем различен начин. … 70 на сто бих вложил във взаимни фондове и по 10% бих държал кеш, в недвижими имоти и на борсата. Инвестицията във взаимни фондове e една доста по-сигурна инвестиция. … За разлика от борсата и недвижимите имоти, взаимните фондове дават по-малки, но сигурни доходи, за които на всичкото отгоре не плащам данъци. Затова преди време разпродадох много от недвижимите си имоти и акциите си и насочих вложенията си във взаимни фондове.

  • Аз предпочитам да ме командва богат човек, отколкото беден. Понеже богатият, все пак той е направил нещо и знае как да го направи. А бедният, ако не го е правил за себе си, как аз да очаквам той да го направи за мен и за държавата. Това е много близко до ума.