Научи се да казваш "НЕ". А вие можете ли да казвате "НЕ" ? - Блогът на Rusina Уни-Блог™. Продукт на "Успей в България. Всички права запазени.

Научи се да казваш “НЕ”. А вие можете ли да казвате “НЕ” ?

Научи се да казваш “НЕ”. А вие можете ли да казвате “НЕ” ?

Научи се да казваш “НЕ”. А вие можете ли да казвате “НЕ” ?

 

Изкуството да казваш " НЕ "Трудно е да се научим да казваме“НЕ“. A вие можете ли да казвате „НЕ“?
Много често се съгласяваме да направим нещо даже това да ни коства много време,даже и да трябва да положим много усилия или да противоречи на убежденията ни. И причината за това е, че не можем да отказваме. Причината да не можем да отказваме е често закоренена дълбоко в нашето съзнание. Ние просто се страхуваме, че ще ни се разсърдят или нямаме достатъчно самосъзнание и се нуждаем от подкрепата и одобрението на околните. А може би страха да не останеш сам е понякога причина.Навярно в детството си сме създавали трудно приятелства или изобшо не сме имали приятели.
Mного важна стъпка за преодоляване на този проблем е израстването, развитието на личността, изграждането на силна и хармонична личност.
Ако прочетеш статията до края ще знаеш, кои са правилните стъпки за изграждане на силна и хармонична личност!!!
На мен лично много ми помогна в личен план да открия „Успей в България“. След като гледах няколко техни видеа и прочетох препоръчваните от тях книги за личностно развитие, успях да променя напълно живота си.
А ти искаш ли да промениш наистина живота си ??? Искаш ли да бъдеш успешен ???
За повече информация кликни на този линк и гледай видеото: КЛИКНИ ТУК

Нека ти представя сега в 5- стъпки, как можеш да се изградиш като успешна личност.

5-те стъпки са:

Стъпка 1:  Определи цел, която да следваш.                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Когато имаш цел, живота ти е по-осмислен. Колкото по-голяма е целта, толкова по-добре. Ако нямаш свои цели, свой план за бъдещето, значи си включен в плановете на другите…..

Стъпка 2:  Бъди последователен в осъществяването на целите ти.

Постоянството е много важно. Не трябва да променяш непрекъснато целите си. Трябва да знаеш конкретно какво искаш. И чак след като постигнеш целта си, си поставяш нова цел.

Стъпка 3:  Бъди търпелив.

Не се отчайвай, ако това, за което мечтаеш, ако целта, която преследваш, не се сбъдва веднага. Не се отчайвай, ако се появявят пречки по пътя ти. Просто опитай по друг начин. Може би решението е съвсем лесно и ти трябва да се отпуснеш и да изчакаш.

Стъпка 4:  Повярвай, че ще се сбъдне.

Не оставяй съмнения да те разколебаят. Това, в което вярваш, това ще се случи. Твоето съзнание определя твоята действителност.

Стъпка 5:  Гледай винаги позитивно на нещата.

Научи се да виждаш винаги позитивното в това, което се случва. Даже и нещата да не се развиват по желания от теб начин, сигурно има причина за това, сигурно трябва да си изкараш поука от случилото се.

Когато започнеш да изпълняваш тези стъпки, ще се засили вярата ти в самия теб. Ще започнеш да цениш повече себе си. Ще се научиш да цениш повече и своето време, а не да го отдаваш за маловажни неща. Все пак живота е един и или ще го изживеем като значими личности или ще го пропилеем….
И само следвайки посочините от мен 5-стъпки ще станевъзможно да постигаш лесно и бързо целите си и ще се научиш да казваш „НЕ“, без да се интересуваш какво ще си кажат или помислят другите.Нека не забравя ме, че най-важен си ТИ, само и единствено ТИ.

Ако статията ви е харесала, харесайте и споделете блога ми, оставете коментари отдолу!!!

Ако харесвате статии на подобни теми, посетете моята фейсбук страница: Позитивна нагласа
Много ще се радвам, ако съм успяла да ви помогна.

Comments

comments