Силата на позитивното мислене. А вие знаете ли как да го постигнете ? - Блогът на Rusina Уни-Блог™. Продукт на "Успей в България. Всички права запазени.

Силата на позитивното мислене. А вие знаете ли как да го постигнете ?

Силата на позитивното мислене. А вие знаете ли как да го постигнете ?

Силата на позитивното мислене. А вие знаете ли как да го постигнете ?

силата на позитивното мисленеЗдравейте приятели! Днес искам да си поговорим за силата на позитивното мислене. Всеки човек минава през различни етапи в живота си и среща много трудности и препятствия по пътя към щастието. Но дори когато имаме в живота си неуспехи и провали, никога не трябва да се предаваме и отказваме от мечтите и желанията си. В крайна сметка всичко в живота е въпрос на гледна точка!!! И ако се опитаме да бъдем оптимисти и да извличаме позитивното от всичко, което се случва в живота ни, ще разберем, че човек може даже и от неуспехите си да се научи на нещо и всичко, за което си мислим и мечтаем е възможно.

Всичко е свързано с позитивното мислене. Но как то по-точно и по-конкретно да се постигне? Като начало трябва да се обръща голямо внимание на контрола на мисълта. Сигурно се питате, какво означава това изобщо?

Ще направя кратко разяснение. Истината е, че фокусирайки се върху положителни мисли, а не върху отрицателни, човек се зарежда от положителни емоции- мислейки си за постигнатите постижения и успехи, вместо за трудностите и неуспехите, които се появяват непрекъснато в живота ни.

Сигурно ще се запитате как така човек ще контролира мислите си непрекъснато. Възможно ли е изобщо човек  контролира непрекъснато мислите си?

Разбира се, че е възможно. Това е един процес, който изисква своето време. В началото трябва винаги, когато усетим негативни мисли в главата си , веднага да ги заменяме с позитивни. И след това ще ни стане навик да го правим. След това човек започва по навик да мисли позитивно.

Казват,че нашите мисли и нагласа към живота до някаква степен определят и това, което ни се случва.Ще ви представя 6 важни стъпки, които трябва да предприемете, за да можете да вкарате всичко положително в живота си и да постигнете мечтите си.

6-те Стъпки са:

Първа стъпка: Веднага след ставане си повтаряйте положителни твърдения.

Например: “Всеки ден във всяко едно отношение нещата се нареждат по-добре и по-добре за мен.“

Втора стъпка: Веднага поставете една усмивка на лицето си.

Не можете да се оставите на външните влияния. Независимо дали пече слънце или вали дъжд и има буря, това не трябва да има негативно влияние върху вашето настроение. Няма значение дали на работа се разбирате с колегите или не, независимо дали имате един невероятно строг шеф и т.н., вие трябва да се усмихвате и доброто настроение ще стане ваш спътник.

Трета стъпка: Всеки ден благодарете за това, което имате.

Винаги има за какво да сме благодарни. Дори и факта, че сме още живи е достатъчен да сме  благодарни за този божи дар.

Четвърта стъпка: Бъдете винаги горди със себе си.

Всеки трябва да намери малки постижения с които да се гордее.Това ще ви накара да се чувствате по-щастливи и цената в собствените ви очи ще се вдигне.

Пета стъпка: Научете се да прощавате.

Хората, които могат да прощават се освобождават от лоши мисли и остава повече енергия, която можете да вложите в полезни за вас неща.

Шеста стъпка: Заменяйте винаги негативните си мисли с положителни.

Както вече казахме, това е една от най-важните стъпки по пътя към успеха и щастието.

Има много нови книги написани за силата на позитивното мислене. Мен лично много ме вдъхнови преди години книгата на Джон Кехоу „Подсъзнанието може всичко „. След като я прочетох имах много възможности да се уверя в правотата на всичко написано. Освен това, в нея са споделени поредица от важни техники, които са полезни при създаването на нова действителност. В книгата „Подсъзнанието може всичко“ се разказват историите на много хора, успешно прилагащи ги на практика. Говори се за овладяването на силите на Вселената и активното участие в творческия процес за осъществяване на собствените цели.

Има и много други нови книги, настройващи ни на позитивна вълна и ускоряващи личностното ни израстване, както и статии, курсове и др. написани на тази тема. За мен беше много полезно например да открия академията“Успей в България“. Те предлагат хубави и полезни курсове за личностно развитие, маркетинг стратегии и др. като всичко е обяснено по много лесен и достъпен начин.

Ако се интересувате и искате да получите допълнителна информация за силата на позитивното мислене, ако искате да се научите как да бъдете финансово независими, щастливи и успешни в това, което правите, кликнете на този линк:КЛИКНИ ТУК

Можете да посетите и моята фейсбук страница: Позитивна нагласа

Ако моята статия за силата на позитивното мислене Ви е харесала, харесайте и споделете блога ми. Ще се радвам на всеки Ваш коментар !!!

Comments

comments