Уни-Блог™. Продукт на "Успей в България. Всички права запазени.
МИСЛИ ЗА УСПЕХ

Парите и правилната нагласа за тях?


   Търсиш начин да подобриш финансовото си състояние, но нещата все не се получават? Много хора правят всичко по силите си, за да печелят повече и да премахнат финансовите си проблеми и въпреки всичко резултати няма.
парите
    Защо се получава така? Една от най-често срещаните причина за това са погрешните убеждения и неправилната вътрешна нагласа. Сигурно си чувал реплики от сорта на “щастие не се купува с пари” или ”парите развалят човека“? Дали това са факти или по-скоро оправдания за провала или бездействието ни?

     Научи как собствените ни убеждения могат да провалят жестоко стремежа ни за финансов просперитет….

 На много хора от ранна детска възраст им е втълпявано как парите са нещо лошо. Обяснявано им е, че финансово заможните хора са алчни мошеници или престъпници и как многото пари развалят човека. Насаждано им е, че да си беден е морално, почтено и благородно. Интересното е, че хората с подобни убеждения, често са с незавидно финансово положение и не разполагат с достатъчно пари за да живеят добре. Голяма част от тях използват тези твърдения за да се оправдаят пред себе си за неуспехите или бездействието си. Убежденията ни са основен фактор за това, дали ще предприемем някаква инициатива или не. Дали ще виждаме възможностите в различните ситуации или ще забелязваме само проблеми и трудности навсякъде. Повече за убежденията като цяло, можеш да научиш тук.

   Кои са най-често срещаните убеждения за парите, които ни провалят?


   Щастие с пари не се купува. – Това е самата истина, но и бедността също не те прави щастлив. Щастието идва от това да изградиш живот, който да има стойност и значение. Това можеш да го постигнеш както с пари, така и без тях.
   Хората с много пари са алчни. – Това обаче е поредния мит. Алчни хора има както при богатите, така и при бедните и средната класа. Това зависи от характера на човека , а не от финансовото му състояние. Факт е, че има много богати хора, които са щедри и състрадателни.
   Ще трябва да работя много усилено и да правя големи жертви по пътя към богатството. – Ако решиш, че това е единствения начин да прогресираш финансово, вероятността да се случи точно така е огромна. Това обаче не е задължително. Истината е, че хиляди хора са постигнали финансов успех, комбинирайки  забавлението, свободното време и страстта. Парите са нещото, което може да ти осигури време, а това е един от най-ценните ресурси, които имаме.
   Замисли се как можеш да си по-полезен на хората: ако си беден или богат? Естествено, че парите могат да ти дадат възможността да решаваш много повече проблеми и да си в позиция да променяш живота на хората към по-добро. Мнозина, които говорят за промяна и призовават към действие са в позиция, в която нищо не могат да направят. За да помогнеш на някого, първо помогни на себе си! Колкото повече имаш, толкова повече можеш да дадеш. Парите трябва да се възприемат като средство за постигане на нещо, а не като крайна цел. Както гласи една поговорка: “Парите са добър слуга, но много лош господар”. Човек не трябва никога да се обсебва от тях.
   Изключително важно е да си изградиш правилното съзнание. Много хора са се фокусирали върху недоимъка и оскъдността. Каквото и да правиш с цел да забогатееш, правилната нагласа и убеждения са от ключово значение. Робърт Кийосаки го е казал по прекрасен начин: ” Преди да спечелиш първия си милион, първо трябва да станеш милионер.” Ако в съзнанието си не си готов за успех и богатство, шансът да дойде при теб е нищожен. Дори това да стане, скоро ще си пак на изходна позиция. Именно затова много хора спечелели от лотарията, скоро се оказват разорени поради липсата на правилна нагласа, убеждения и знания.
   Надявам се да съм ти бил полезен с тази статия и ако е така, ще се радвам да я споделиш с други хора, които смяташ, че ще приемат тази информация.
   За повече на тази тема можеш да посетиш сайта ми Тук или фейсбук страницата ми.

   Гледай Безплатна Видео тренировка…

 

Comments

comments

Tagged on:

One thought on “Парите и правилната нагласа за тях?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.