Имейл маркетинг - Как да градиш връзка с потенциалните клиентите? Уни-Блог™. Продукт на "Успей в България. Всички права запазени.
МИСЛИ ЗА УСПЕХ

Имейл маркетинг – Как да градиш връзка с клиентите?


   Кой е най-добрият и лесен начин да комуникираш и да изграждаш връзка с много клиенти наведнъж? Как да се свързваш едновременно с всички хора, които са заинтересовани от твоя бизнес?

имейл маркетинг

Кой е най-ефективния начин да общуваш с потенциалните си клиенти, без да се натрапваш и досаждаш? Защо все повече бизнеси използват имейл маркетинг? Кое го прави толкова ефективен и как ти да се възползваш от него? Разбери отговорите на тези въпроси в тази статия.

   Научи какво представлява имейл маркетинга и как можеш да го приложиш в своя бизнес за максимум резултати.

Какво е важно е да знаем?

   Все повече бизнеси се убеждават в ефективността на практиката да комуникират и изграждат връзка с настоящите и бъдещите си клиенти, а не само да ги затрупват с оферти и предложения за продажби (повече на тази тема Тук). Това обаче се оказва доста трудна задача за някои, понеже да говориш лично със всичките си клиенти по отделно, изисква много време и не е практично. Как да комуникираме и поддържаме връзка с всички хора от нашия бизнес едновременно и максимално ефективно?

Какво е имейл маркетинг?

   Най-просто казано, това е събирането на имейли на потенциални клиенти и комуникацията с тях.
Как става това?
   За целта ти е необходим софтуер, който да събира и съхранява имейлите на хората, които са заинтересувани от твоя бизнес. Такива програми са GetResponse, EmailInvest и други. Как работят? Софтуерите за имейл маркетинг ти позволяват да си направиш страница в интернет (ландинг страница), на която хората могат да въведат имейла си, който автоматично отива и се съхранява в програмата. По този начин ти вече имаш възможността да изпращаш съобщения и имейли на тези хора когато си поискаш. Можеш да зададеш на програмата да изпраща автоматично съобщения през определен период от време на определени хора от твоя имейл лист. По този начин се изгражда връзка и довери с потенциалните клиенти, което се оказва ключов фактор за успешен бизнес днес.

Видове имейл маркетинг

   1. Външен имейл маркетинг – Това е целият процес на събиране на имейли. Умението да привличаш колкото се може по-голям трафик от хора към ландинг страницата и те да си поставят имейла в нея. Това е доста специфична дейност. Първо трябва да откриеш и привлечеш потенциалните ти клиенти в интернет (чрез подходяща обява или реклама). След това тези, които кликнат на твоята реклама трябва да бъдат пренасочени към ландинг страницата, която на свой ред трябва да е достатъчно ефективна, за да ги убеди да си въведат имейла в нея. Има много особености за изработването на подходяща обява и качествена ландинг страница, които ще разгледам в друга статия.
   2. Вътрешен имейл маркетинг –  Това е процеса на комуникация с хората от листа ти с имейли. Какви писма ще нагласиш да получават и през колко време, за да не досаждаш и в същото време да изграждаш връзка и доверие с потенциалните ти клиенти? Как ще структурираш самите имейли така, че хората да ги отварят и четат? Как да квалифицираш различните хора в различни кампании? Как да следиш и разчиташ статистиките и т.н. Това е цяла наука и е невъзможно да се обясни в една статия. Именно за това има толкова много платени курсове, които обучават точно на това и дори там не се казва всичко.
    Огромните предимства на имейл маркетинга са, че можеш да комуникираш с неограничен брой хора едновременно и да нагласиш софтуера автоматично да изпраща имейли на потенциалните ти клиенти, без твоя намеса. Интернета се използва от все повече хора и много бизнеси разбират това и насочват вниманието си към имейл маркетинга. Още статии на подобна тематика можеш да намериш на този сайт Тук или на фейсбук страницата ми.

АКО СТАТИЯТА ТИ Е ХАРЕСАЛА И СЕ ИНТЕРЕСУВАШ ОТ ИНТЕРНЕТ МАРКЕТИНГ, МОЖЕШ ДА ГЛЕДАШ БЕЗПЛАТНОТО ВИДЕО ОБУЧЕНИЕ  ТУК.

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.