Уни-Блог™. Продукт на "Успей в България. Всички права запазени.
Лидери в Маркетинга

Пазате се от негативни хора

x_7f07972f

Винаги ще срещнете хора, които ще се опитат да провалят плановете ви. Някои от тях дори може да са хора ”с добри намерения”, които вярват че това е тяхно задължение! В живота има негативни хора, самопровъзгласили се критици, експерти и грубияни. Винаги ще има хора, които смятат, че знаят какво е най-добре за теб. Понякога дори хора, които ни обичат и смятат, че ни предпазват, могат да кажат неща, които да ни накарат да се съмняваме в себе си: ”Не можеш да го направиш!”, ”Не си лидер!”, ”Никога не си правил нещо подобно преди”, ”Спомняш ли си последния път, когато се опита да направиш нещо подобно?” и още по-лошо. Понякога много близки ваши хора могат да застрашат прогреса ви, просто защото се страхуват от промяна, защото техните цели и стойности са различни от вашите или защото се страхуват, че ще ”загубят” връзката с вас, ако станете прекалено успешни.

Преди години осъзнах, че трябва да предпазвам ума си от тези чужди ”мнения”. Реших да стана много внимателен по отношение на това, на кого и какво позволявам да ми влияе. Започнах да си задавам три въпроса, преди да послушам съвет от друг:

  • Те правили ли са каквото аз искам да направя?

  • Притежават ли добра, надеждна и точна информация?

  • Техните цели същите като моите ли са, толкова ли са големи?

Нека предположим за момент, че на всеки от нас е дадена по чаша вода, която е била оцветена до някаква степен в червено. Червеният цвят симвомтзира негативните емоции, които сме изпитали. Някои чаши са по-тьмночервени от други. Негативните преживявания, изглежда, се случват на произволен принцип и някои хора преминават през повече негативни преживявания от други.

Как можем да намалим интензитета на червения цвят в нашата чаша вода? Като ДОБАВИМ чиста, прясна, неоцветена вода! Ако налеете достатьчно прясна, чиста вода в съда, червеният цвят може да се разреди дотолкова, че едва да се вижда и може дори да стане толкова разреден, че да е невидим.

Всеки човек може, по собствен избор, да промени ”цвета” на своята представа за себе си.

Изберете да проведете собственото си състезание с позитивно виждане за самия себе си. Изберете да подкрепяте собственото си вярване, че притежавате всичко необходимо, за да живеете един значим живот. Изберете да общувате с други хора, които ще ви насърчават и дават сили по пътя ви.

Изберете да вярвате, че Бог има план за вашия живот и че вие можете да го откриете и следвате.

 

Comments

comments