Уни-Блог™. Продукт на "Успей в България. Всички права запазени.
Лидери в Маркетинга

Формула на щастието

shtastie-polqna-chovek-nebe Много хора не харесват себе си, презират се, критикуват се или се самосъжаляват. Всички имаме прблеми “ДА” но… Себепрезрението и Критичнстта са най-вредните чувства за човешкия дух и съзнание. Те ви нараняват и психически, и физически, впръскват отровата си във всеки ваш орган, лишават ви от жизненост и енергия, отнемат енусиазма ви и ви превръщат във физически духовна равалина!

Искам да ви споделя една молитва, която да си четете всяка сутрин като станете и всяка вечер преди да заспите (ако можете я научете наизуст). Сигурен съм, че ще ви помогне много, когато я кодирате в подсъзнанието си!

“От днес нататък аз започвам да живея по Златното правило, което означава да мисля, говоря и действам спрямо другите така, както бих искал те да мислят, говорят и действат спрямо мен. Аз вървя спокойно по своя път и съм свободен, защото давам свобода на другите около мен. Искрено желая мир, благополучие и успех на всички хора по света. Аз съм спокоен и умиротворен. Божественото спокойствие преминава през съзнанието ми и през цялото ми същество. Другите хора ме уважават и ценят, както аз ценя себе си. Животът ме приветства и почита и ми осигурява изобилие. Дребните неща в него вече не ме дразнят. Когато страхът, тревогата, съмнението или критичното отношение към другите почукат на вратата ми, вярата в доброто, истината и красотата отварят вратата на съзнанието ми и прогонват нежеланите гости. Мнението, предположението и изявленията на другите нямат власт над мен. Те не ме тревожат. Единствената сила, която може да променя живота ми, се крие в моето съзнание. Когато там цари Божественото спокойствие и мислите ми са добронамерени, аз знам, че божествената Сила е с мен.”

Можете да привлечете всичко към себе си, ако въздигнете божественото присъствие в себе си, въздигнете идеята за себе си, приемете нова концепция за живота, нова оценка и ново виждане за света и собствената си личност. Ценете личните си достойнства. Всеки от нас има нужда да бъдат оценени достойнствата му. Ние всички искаме децата ни да ни харесват и обичат. Искаме семейството ни да ни оценява. Мечтаем наяалникът и колегите ни да имат положително отношение към нас. Ако самите ние нямаме високо мнение за себе си, ако се мислим за презрян червей, всеки ще се опита да ни стъпче.

Завършвам с думите на Уилям Шекспир за човешката същност:

“Какво дивно създание е човекът! Колко благороден с разума си! Как безграничен по способности! По форма и движения – колко ясен и възхитителен! Колко подобен в делата си на ангел! Колко подобен в понятията си на Бог!

Прочетете го още веднъж и ми кажете – и сега ли отказвате да преосмислите отношението си към собственото си аз?

Comments

comments