Уни-Блог™. Продукт на "Успей в България. Всички права запазени.
Лидери в Маркетинга

Десетте най-разпространени неправилни убеждения за парите!

Ако не печелите толкова пари, колкото бихте искали, значи храните някои неправилни убеждения за себе си и за това с колко точно пари сте в състояние да се справите. В тази статия ще се запознаем с десетте най-разпространени (и най-ограничаващи) примери как хората сами си пречат да постигнат финансов успех. Колко от тях важат за вас?

10.Парите не са Духовно нещо.

Това е убеждението, че вие сте по-извисени духовно или съществува вероятност да имате по-добра участ след смъртта, ако в земния си живот правите големи жертви. Или че ще страдате след смъртта си, ако се стремите към желаните неща, за покупката на които ви трябват пари. Това убеждение най-често е резултат от религиозното възпитание на хората. Помнете, вие сте на тази земя, за да живеете пълноценно сега.

9. Ще се заловя с това от утре.

Като отлагате нещата, вие запречвате естествения поток, който позволява на изобилието да навлезе в живота ви. Почти винаги причина за това е страхът, че така или иначе ще се провалите и ще се разочаровате, затова отлагате онова, което чувствате като неизбежно. Обаче щом започнете да живеете на момента, вие се освобождавате от оковите, които са ви възпирали преди. Осъзнавате, че вече сте нов човек. Много сте научили и много сте израснали от предишния път, когато нещата не са вървели според планираното. (А това е станало само защото тогава не сте знаели нещо, необходимо за успеха ви — нещо, което вероятно вече знаете.)

8. Сигурно така или иначе ще се проваля.

Навярно всички сме чували думите на Уейн Грецки: „Не се ли опиташ да уловиш удара, задължително го пропускаш.” Ако хората не предприемат действие от страх, че ще се провалят, чрез това неопитване те вече са се провалили. Със самото придвижване напред вие вече сте постигнали успех. Може да не постигнете целите си незабавно, но ще сте усвоили някои ценни уроци. А това прави по-вероятни изгледите за успех следващия път.

7.Но ние не можем да си нозволим това.

Този начин на мислсне е следствие от недоимък и бедност, не от изобилие. Той кара хора да се съсредоточат върху онова, което нямат (и което, стответно, ги води до нямане). Те смятат, че нещата, които имат, не са достатъчни. Но ако вместо това оцените всичко, което притежавате, изхождате от съзнанието за изобилие и започвате да привличате към себе си желаното. Освен това осъзнавате, че няма граници за онова, в което можете да се превърнете, да постигнете или да имате.

6.Богатите са алчни и нечестни.

Навярно първият човек, разпространил това невярно твърдение, е бил беден. Всъщност повечето забогатели хора поне донякъде осъзнават духовните принципи, които са им позволили да станат състоятелни. Най-важният сред тях е да останат в течението, което значи и те да дават обратно. Освен това богатите са сред най-щедрите хора, като при това са имали навика да дават далеч преди да започнат да разполагат с много пари. Дали това е съвпадение? Категорично не.

5. Ако успея, приятелите ще ми завидят и ще спрат да ме харесват.

Помнете, че живеем във вселена на изобилието. Има достатъчно за всички. Хората, които завиждат на другите, изхождат от недоимъка и всъщност оказват вредно въздействие на богатото ви съзнание. За да изпитате благополучието, е жизнено важно да допускате в съзнанието си само положителни, окуражаващи и вдъхновяващи послания, като това важи в особена степен за собствените ви мисли!

4.Не съм по-добър от родителите си, затова не би трябвало да постигна нещо повече от тях.

Светът много се е променил от времето, когато родителите ви са били там, където сте вие сега. Средства като интернет създадоха възможност всеки да печели много пари, като върши онова, което обича. Освен това може би родителите ви са се борили тъкмо за да ви осигурят по-добър живот от онзи, който самите те са водили. Те са ви обичали и не биха искали нещата да стоят по друг начин.

3.Може да забравя истински важните неща и да не харесам човека, в който съм се превьрнал.

Алчните хора обикновено са ръководени от недоимък и оскъдица. Дори да са спечелили много пари, те не умеят да им се наслаждават и е много вероятно да ги загубят. Вашето съзнание обаче е подчинено на изобилието и вие знаете, че то включва нещо много повече от материалното богатство. Всъщност е необходим баланс между отличното здраве, стабилните взаимоотношения, достатъчното свободно време за почивка и игри и истинската наслада от финансовото ви благосъстояние. Ще имате изобилие от щастие, когато изхождате от 60гатството на съзнанието.

2.Парите са кореньт на всяко зло.

Това е най-разпространената грешка, на която ни учат родители и религиозни институции. Тя е причината милиони хора да живеят в бедност и да са роби на парите. Между другото единственият начин, в който можем да определим парите като „зло”, е когато те ни контролират. А това става само когато усещаме, че са ни необходими, защото се ръководим от недоимък и оскъдица. Ако разсъждавате от гледна точка на изобилието,парите се превръщат в средство за наслада от прекрасните неща в живота и средство за постигане на всичко необходимо, за да изпълните целта на живота си. Нали затова сме на тази земя?

1.Не съм Достоен/Достойна.

Съзнавате ли, че цели 90% от хората имат проблем с ниското си самоуважение? Това е причина №1, която ги дърпа назад и им пречи да изживеят мечтите си. Когато хората смятат, че не заслужават богатство и изобилие в която и да е област, те не се възползват от предоставените възможности. Не правят нищо, а се жалват, че други са успели да станат заможни. Освен това си съчиняват оправдания колко несправедливо се е отнесъл животът към тях. Не правете така, моля ви! Осъзнайте, че богатството на съзнанието е нещото, което разграничава най-богатия човек от тълпата. Точно сега може да изберете да разсъждавате от гледна точка на изобилието и да заемете мястото си сред богатите. Достойни сте за това.

Ако Имаш Нужда от Допълнителни Доходи, ЦЪКНИ ТУК!

 

Comments

comments