Уни-Блог™. Продукт на "Успей в България. Всички права запазени.
Лидери в Маркетинга

Игнорираме ли ценностите?

дългосрочно мисленеНикога не се заблуждавайте от очевидния успех на човек, който изглежда се е изкачил на върха бързо или е натрупал своите петнадесет минути обществена слава. Бързият успех често е последван от бърз провал. Една къща от карти може да бъде направена бързо, но тя се  разпада при първия силен порив на вятъра. Дълбоките постижения, трайната слава и силното лидерство се изграждат с течение на времето.

“Най-дългото разстояние между две точки не най-прекият път.”

Когато игнорираме ценностите, утвърдили се с времето и напасваме поведението си, за да постигнем незабавен успех, почти винаги в крайна сметка резултатите са катастрофални.

Какво кара човек да търси пряк път? Три основни причини ми идват на ум:

1.ЕГО. Човек може да има неконтролируемо състезателен дух ил ижелание да постигне целите си    “на всяка цена.”

2.ГОРДОСТ. Човек може да има голям страх от излагане или провал. Това може да го накара да        “фалшифицира” резултати или да наглася истината така, че да остане на върха.

3.ПОГРЕШНА ДИФИНИЦИЯ ЗА УСПЕХ. Човек може да повярва, че външния вид е всичко. Такъв човек често ще манипулира ситуацията и ще приема позиция “победителят взема всичко” във всички ситуации, така че целта ВИНАГИ ще изглежда да оправдава средствата – а целата, в случая на този човек , е постигането на победата. Човек, който има фалшива дефиниция за успех обикновено смята, че този, който има най-много играчки, печели.

Истинаа е, че хората със супер голямо ЕГО….хората, които са горди…и хората, които рутинно манипулират другите, за да осигурят собствените си победи…почти винаги губят в дългосрочен план! Измамливото поведене и користните преки пътища никога не си заслужават по отношение на истински значимите неща.

Погледнете хора, които са опитали тези преки пътища и ще видите, че в края на техния живот, моралните им сривове, финансовата непочтеност, преувеличените резултати, както и скритите грешки  в крайна сметка ги настигат и техният “край” е разрушителен и пагубен. Само тези, които са честни и се придържат към принципите на добрия характер, оцеляват с почтеност и имат репутация, която вдъхноява бъдещите поколения!

Comments

comments