Уни-Блог™. Продукт на "Успей в България. Всички права запазени.
Лидери в Маркетинга

Погледни реално

5221383816_04b845f71d_b

Здравей, и ти като всички хора всеки ден се изправяш пред проблеми и предизвикателства нали? Ти може би също чувстваш, че онова, което става около теб, просто не е честно и сигурно имаш право. Може би чувстваш, че от време на време светът излиза от релси, забравя кои са добрите и позволява на лошите да стигнат далеч, понякога твърде далеч.

Понякога хората не са справедливи или тактични, но това е просто част от живота. За съжаление изглежда, че колкото по-успешен е живота ти, толкова повече хората те вземат на прицел. Честно или не ти трябва да помогнеш на себе си. Фактт, че твоите проблеми не са водещото заглавие на централната емисия новини, не означава, че те са моловажни, поне за теб. Ако не излезеш да се сражаваш за себе си, никой друг няма да го направи. Единствения човек на света, за когото си заслужава най-много да се застъпиш, си ТИ.

В тази война, наречена живот, повечето от решителните битки се водят вътре в ТЕБ.

Проблемът е голям поради простата причина, че е твой. На свой ред твоите проблеми може би нямат особено значение за съседите. Това не означава, че те не те обичат или че са коравосърдечни; просто човешката природа е такава, че те поставят на първо място собствените си грижи. Това означава, че твоите проблеми трябва да бъдат важни за ТЕБ. Ако ти не ги смяташ за важни, те няма да бъдат такива и за онзи, който наистина може да ги промени.

Не се чувствай така, сякаш  трябва да омаловажаваш своите проблеми или да се извиняваш с тях. Прекалено дълго време светът, в който живеем, ни е внушавал да не клатим лодката. Ние не желаем да правим сцени или да прекъсваме хода на нещата. В резултат на това прекалено често се примиряваме мълчаливо. Ако проблемът е важен за теб, това е достатъчно; това го прави достоен. Той е важен, защото ти си важен.

Не трябва също така да се занимаваш с това дали твоите проблеми  изглеждат правилни в глобален мащаб или не. Ако съм си счупил глезена, а на човека на съседното легло в болницата току-що са му ампутирали крака, това е ужасно, но по никакъв начин не намалява болката в моя глезен. Ако ти си имаш проблем, естествено, че ТИ трябва да имаш грижата за него.

Сега трябва да се запиташ: имаш ли наистина стратегия в живота или просто я караш по инерция ден за ден, приемайки каквото дойде? Ако е така, просто не ставаш за състезанието. В реалния свят има “достатъчно много кучета, които преследват кокала”, и ако се препъваш на всяка крачка, няма да успееш. Победителите в този живот знаят правилата на играта и имат готов план, така че тяхната ефективност е много по-висока от онези , които нямат. Не е кой знае каква загадка, а просто факт.

ТИ също трябва да знаеш правилата на играта, да имаш съставен план и график. Трябва да се запиташ:

“Наистина ли  вървя в желаната посока или просто се лутам насам-натам?” 

“Наистина ли искам да върша това, с което се занимавам днес, или го правя, просто защото с това се занимавах и вчера?”

“Това което имам, наистина ли е това, което желая, или пък е нещо, с което се примирявам, защото е лесно, сигурно или не толкова страшно като онова, което наистина искам?”

Трудни въпроси, знам, но нима вече не знаеш отговорите им?

Приятели надявам се че тази част от книгата  “Житейски стратегии” ще ви бъде полезна. На мен много ми помогна да стигна до много отговори, на въпроси, които съм си задавал  през годините.

Ако ви е харесала споделете я, да стигне до повече хора.

Благодаря ви!

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.