Какво искат нашите даца? - Блогът на "БГ хлапе" Уни-Блог™. Продукт на "Успей в България. Всички права запазени.
Блогът на "БГ хлапе"

Какво искат нашите даца?

Всеки родител си задава този въпрос. Нашите деца, като всеки човек искат да са приемани, да са уважавани и ценени. За да израстнат щастливи и тяхното развитие да е нормално, ние трябва да им дадем нашето отношение, което е най-важно за тях.

happy-kids-play

Детето ни се развива добре, когато чувства, че е във:

Физическа безопасност – дете, което се чувства във физическа безопасност не се страхува, че ще се нарани или че някой ще му навреди. То е уверено и се научава да бъде открито и да се доверява на другите. Свободно проявява любознателността си, което му помага много в ученето.

Емоционална сигурност – детето не се страхува и смущава. То се чувства емоционално сигурно, когато знае, че няма да го „срежат“, да го накарат да се чувства зле, че няма да му се подиграват и обиждат. Когато се чувства емоционално сигурно, то се научава да бъде грижовно и да съчувства както на себе си, така и на другите.

Познава себе си и развива здраво чувство на индивидуалност. То вярва в собствената си ценност като човешко същество. Убедено е, че заслужава похвала, но и също смята за нещо нормално да хвали и да прави комплименти на другите. Когато е сигурно в себе си, детето е открито и грижовно към другите. То поема отговорност за действията си и открито ги признава.

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.