Уни-Блог™. Продукт на "Успей в България. Всички права запазени.
Блогът на Магдалена Шипковенска

ДА БЪДЕМ БЛАГОДАРНИ!

Да бъдем благодарни за всичко, което имаме и което се е случило в живота ни досега, ни прави по-щастливи, радостни и стабилни. Благодарността върви ръка за ръка с щастието, но ни дава и силни нравствени устои. Добрите неща създават позитивна нагласа, лошите  спомагат да видим грешките си и да извлечем поука. И едните, и другите правят ежедневието ни пъстро и богато.

Има толкова много неща, за които да бъдем благодарни. Животът буквално изобилства от красота и доброта: трябва просто да отворим очи, за да ги видим. Възможността да изживеем красивите, но и лошите моменти поражда чувство на благодарност към съдбата, вселената, Бога.

Думите на благодарност стоплят сърцето ни, пречистват душата ни и ни изпълват с енергия, която дарява щастие. Благодарността е истинска магия – тя отваря врати и променя съдби!

Вълшебната думичка ‘Благодаря” крие в себе си огромна сила! Ако всеки ден отделяме по 5 минути, за да запишем всички неща, за които сме благодарни, ще видим колко щастливи сме всъщност!

Научни изследвания доказват, че благодарността увеличава качеството на живота ни, намалява стреса, зарежда ни с повече физическа енергия. Когато изразим благодарността си към някого, изпитваме задоволство и удовлетвореност, ставаме по-добри и съхраняваме нравствените си качества.

Благодарността има огромна социална роля. Тя е чувство на признателност към всеки, който е допринесъл за хубавите събития, случили се в живота ни. Благодарността създава и поддържа приятелства, заздравява връзките ни с другите хора. Не случайно от 1994 година честваме  Международния ден на Благодарността – 11 януари.

Хората от древността до наши дни оценяват силата на благодарността. Техните мисли и послания ни вдъхновяват и мотивират да бъдем благодарни за всеки момент от живота ни.

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *