Уни-Блог™. Продукт на "Успей в България. Всички права запазени.
Блогът на Магдалена Шипковенска

ЗНАНИЕТО Е СИЛА!

Никой не е толкова мъдър, че да няма какво да научи

Знанието е могъща сила. Мъдреците от древността до наши дни определят стремежа към знания за естествено качество на човека, което му помага да развива способностите си, да върви напред и да постига целите си.

Човек вижда толкова, колкото знае. Неговият кръгозор се определя от дълбочината и качеството на познанията му. Колкото повече стават те, толкова повече човек опознава света и го променя.

Знанието само по себе си, обаче, е безсмислено, ако не се реализира на практика. Теорията не води до промяна, ако не намери своето приложение. Съчетаването на знанието, мотивацията и действието е двигател на прогреса.

Българите винаги са издигали знанието в култ. Те са давали мило и драго да изучат децата си, съзнавайки, че това е мъдрост, до която се достига дълго и трудно, но се отплаща многократно. Ние сме единственият народ, който има Празник на просвещението и Празник на просветителите. Стремежът към усвояване на нови знания продължава да вълнува всяко поколение.

В днешно време ученето през целия живот е основна ценност. Колкото повече знаеш и прилагаш знанията си на практика, толкова по-успешен и уважаван ще бъдеш. Отличният специалист владее еднакво добре теорията и практиката, може да оцени, подбере и реализира знанията си във всяка област. Особено необходими са днес специализираните знания в областта на Информационните технологии и Интернет маркетинга. Как и откъде можете да се запознаете с тях и да ги получите –  научете от ТУК.

Представям ви мъдростта през вековете, събрана в тези мисли и цитати на велики хора за знанието и неговата сила. Те действат мотивиращо и вдъхновяващо, приканват към активност и творческа реакция по отношение на познанието и неговото приложение на практика. Всички имаме нужда да се връщаме от време на време към великите мислители, за да черпим сила и стимул от тяхната мъдрост.

 

 

 

Comments

comments

One thought on “ЗНАНИЕТО Е СИЛА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *