Уни-Блог™. Продукт на "Успей в България. Всички права запазени.
Блогът на Магдалена Шипковенска

МОТИВАЦИЯ ЗА УСПЕХ

Мотивация за успех – това  е движещата сила за постигане на целите. Тя ни помага да вървим напред, да преодоляваме трудностите и да не забравяме накъде сме тръгнали.

В английския корен на думата “мотивация” се преплитат  думите “движение” и “емоция” /motivation = motion + emotion/. За достигане на желания резултат, трябва да предизвикаме движение чрез емоция.

Мотивацията е заложена у всеки от нас, тя е нашето вътрешно желание за действие. Стремежът към успех, обаче, не е константна величина – може да бъде силен, но има моменти, когато почти изчезва. Понякога е необходимо съвсем малко, за да се въздейства на емоциите и да се предизвика очакваното действие.

Такъв стимул за създаване на мотивация е добрият пример и емоционалното въздействие на мъдрите мисли и сентенции на успелите хора. Представям ви цитати от книгите и речите на великия мотиватор и вдъхновител на милиони хора по света Зиг Зиглар. Надявам се неговите съждения за мотивацията, личностното израстване и успеха да ви помогнат да вървите уверено и устремено към постигане на целите си. /Как да постигаме целите си – научи от ТУК./

 

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *