Уни-Блог™. Продукт на "Успей в България. Всички права запазени.
Блогът на Магдалена Шипковенска

ИДЕИ ЗА БИЗНЕС

ТРИ  СТЪПКИ  ЗА  ИЗГРАЖДАНЕ  НА  ПЕЧЕЛИВШ  БИЗНЕС

Когато стартира собствен бизнес, всеки предприемач обмисля различни идеи за бизнес и си задава три основни въпроса:

КАКВО?  ЗАЩО?  КАК?

КАКВО да бъде естеството на бизнеса? ЗАЩО да бъде ситуиран в Интернет? КАК да реализира своите идеи за бизнес?

Отговорът на първите два въпроса можете да намерите тук. В тази публикация ще разгледаме кои са основните задължителни стъпки за изграждане на печеливш бизнес в Интернет.

2016-06-30_0135 идеи за бизнесСТЪПКА 1:

  • Избиране на продукт или услуга, които предприемачът да промотира и продава в Интернет. Тук възможностите са две: той може да рекламира чужд продукт и да печели от комисионите /да бъде афилиейт/ или да създаде и продава свой собствен продукт или услуга, т. е. да бъде вендор. Когато човек прави начални стъпки в бизнеса и не е производител, за предпочитане е да избере първата опция. Продукти за промотиране могат да се намерят в българския сайт Profitshare или в Clickbank.  “Успей в България” също предлага бизнес възможност за рекламиране и продаване на нейните продукти, свързани с обучение как се прави маркетинг и се гради бизнес, Науката за личностно развитие “Успех”, както и Униблог.
  •    Вторият важен момент е да се дефинира кой е потенциалния клиент за избрания продукт или услуга. Всички идеи за бизнес предполагат намирането на различен тип клиент. Безсмислено е продуктът да се рекламира на хора, които не се интересуват от него. Промотирането и продажбата в Интернет се осъществява по същия начин, както в реалния живот. Строителни материали купуват хора, свързани със строителство, спортни принадлежности – тези, които спортуват, а от биопродукти  се интересуват тези, които държат на здравословното хранене. От продуктите на УвБ в най-голяма степен биха се заинтересували представители на МЛМ компании, хора, които искат да се развиват личностно или такива, които искат да градят стабилен бизнес по Интернет.

СТЪПКА 2:  

  •   Когато са налице предпоставките за успешна търговия – продукт и клиент, трябва да направим така, че да ги срещнем и да представим продукта на клиента. Наличието на собствен уебсайт изпълнява ролята на магазин. В сайта представяме продукта, неговите характеристики и предимства. Сайтът може да е блог, онлайн магазин, фейсбук страница или ютуб канал. За да стане популярен и да могат хората да го намират лесно в Гугъл, на постовете трябва да бъде приложена SEO оптимизация. Това означава, че в публикациите трябва да присъства ключова дума, която спомага за бързото и лесно откриване на продукта от заинтересования клиент.
  • Освен пасивния маркетинг, когато клиентът сам търси и намира продукта, много е важно всеки ден да правим и активен маркетинг, т.е. да достигаме до потенциалните клиенти чрез безплатен маркетинг /промотиране във фейсбук  групи по интереси/ или чрез платени обяви, в които точно определяме профила на нашия клиент – възраст, интереси, пол, местоживеене. Платената реклама е най-добрият метод да достигнем до конкретния тип човек, който ще се заинтересува  от нашия продукт и да го превърнем в потенциален клиент.

СТЪПКА 3:

  •   Промотирането и продаването са тънка работа. Много хора рекламират продукти и услуги, но малко от тях са истински успешни. Защо клиентите да изберат и да си купят точно от теб? Основната цел на добрия продавач е непрекъснато да се развива и инвестира в себе си, за да стане най-добрия в своята област. Той трябва да се отнася професионално към работата си и клиентите, да бъде някой, който е стойностен за тях, знае и може много.
  • Клиентите искат да работят и да си купуват от хора, които са спечелили тяхното доверие чрез помощта си, хора, които чувстват близки и харизматични. Когато между продавача и клиента се изгради близка връзка, вероятността между тях да се осъществи продажба  е много голяма.  Всеки би предпочел да си купи от човек, когото познава, който му е помогнал безкористно и който има авторитет на добър професионалист.

Тези три стъпки са определящи за успеха на всеки бизнес.   Следвайки ги, можем да изградим стабилен и дълготраен източник на доход. Още идеи за бизнес, както и   подробно нагледно видео обучение  за Интернет маркетинг  можете да намерите ТУК.

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *