Уни-Блог™. Продукт на "Успей в България. Всички права запазени.
Блогът на Магдалена Шипковенска

 КАКЪВ БИЗНЕС ДА ИЗБЕРЕШ?

Online-Marketing-Strategie

Когато човек избира собствен бизнес, с който да изкарва прехраната си, обикновено се съобразява със своите желания и способности, както и с възможностите за добра печалба от избраната дейност.

Кои са сферите, които предлагат бърз и висок доход?

Ако направим един бегъл преглед на индустриите, в които има най-много милионери, ще видим, че значително количество пари се правят в областите финанси, технологии, недвижими имоти.

Парите, обаче, са само една от предпоставките за избор на  собствен бизнес.

  • Човек трябва страстно да обича това, което прави, за да може да му се посвети изцяло и да очаква положителни резултати.
  • Експертната подготовка и уменията са друга характерна черта за избор на бизнес. Човек избира да се занимава с това, в което е добър. Когато неговата експертиза не е на достатъчно високо ниво, но има много страст и желание, предприемачът може сам да открие откъде и как да получи знанията.
  • Избраният бизнес трябва да реши реален проблем или нужда на пазара. Ако той не отговаря на това условие и няма връзка с потребностите на хората, бизнесът ще бъде неуспешен.

 Само взаимното преплитане на всички тези компоненти води до процъфтяващ бизнес. Не може да се занимаваш с нещо, което обичаш, ако хората не го търсят и то не ти носи печалба. От друга страна, ако правиш нещо, което е хит на пазара, но не влагаш любов и не си готов да му посветиш цялото си свободно време и всичките си усилия, няма да постигнеш траен успех.

Защо онлайн бизнесът е най-добрия бизнес в днешно време?

  1. Развитието на технологиите се осъществява с огромна скорост и мащаби и обхваща всяка сфера на нашия живот. Който и да е бизнес не може да съществува дълго, ако не е намерил своето място в Интернет. Дигиталното пространство е нещо, което не можем да подминем и с което трябва да се съобразяваме.

  2. Стартирането на бизнес по Интернет изисква ниска финансова инвестиция, която много бързо се възвръща. За онлайн бизнеса не е необходимо да се влагат пари за капиталови разходи, оборудване, транспорт и пр. Той е известен като “Стартът за 100 долара”.

  3. Дигиталният бизнес се характеризира с една дума: “Свобода”. Работиш за себе си и сам определяш работното си време; имаш свобода за придвижване, т.е. можеш да работиш отвсякъде само с компютър и Интернет връзка; разполагаш с времето си и можеш да отделяш повече внимание на семейството си; сам избираш темите и областите на развитие.

  4. Работейки самостоятелно, ти можеш да изявиш себе си и всички свои качества: своята креативност и технически умения, работоспособност, решителност, дисциплина и увереност в собствените сили.

Въпреки всички предимства, бизнесът по Интернет е все още слабо развит в България и това дава огромни възможности за бърз пробив и разрастване на всяка оригинална идея. И все пак, според едно социологическо проучване България е на последно място в Европа по предприемчивост на населението – едва 3.5% от българите стартират собствен бизнес. Причините са много и различни, но някои от тях са свързани с неправилни вярвания по отношение на дигиталния бизнес.

Кои са погрешните вярвания, свързани с онлайн бизнеса?

  • Всеки може да започне свой бизнес по Интернет. – Да, това е така, но има едно малко условие – трябва да си технически грамотен и тази дейност да те влече. Ако ти не си човек на технологиите, процесът на работа ще бъде мъчение за теб. Ако работата по Интернет не ти харесва, не ти е забавно и интересно, нещата няма да се получат.

  • Много е лесно да се прави онлайн бизнес. Тук се бъркат понятия като лесно и просто. Интернет бизнесът е прост, но не е лесен. Той изисква доста работа пред компютъра /в началото до 10-12 часа/, много мислене, познаване на онлайн инструментите, изпробване на различни варианти на принципа “работи- не работи” и пр.

  • Всичко става много бързо.Да, първите продажби и комисионни могат да дойдат много бързо, но бизнес се гради бавно, с постоянство и себеотдаване. Ако искаш стабилен бизнес и високи доходи, трябва ти време, за да попълниш листа си с потенциални клиенти, да си извоюваш име на експерт и да разработиш бизнес идеята си.

Въпреки малкия брой предприемачи в нашата страна и трудностите по пътя към успеха, все пак си струва човек да опита и да стартира онлайн бизнес – за да изпробва себе си и своите качества; за да бъде в крак с времето; за да получи удовлетворение от постигнатите резултати и най-важното – да има стабилен и постоянен доход, който да му гарантира достоен и спокоен живот.

ПОВЯРВАЙ В СЕБЕ СИ И ГО НАПРАВИ!

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *