Уни-Блог™. Продукт на "Успей в България. Всички права запазени.
Дзен

Дропшипинг. Един Различен Бизнес Модел

Дропшипинг. Един Различен Бизнес Модел

Дропшипинг. Един Различен Бизнес Модел

Дропшипинг е нов бизнес модел, нашумял доста последно време. Дава ти възможност за стартиране на бизнес с минимални или дори никакви средства.

Това е лесен и удобен начин да продаваш, без да имаш собствен продукт или да обработваш пратки. Нуждаеш се само от сайт, време, пари за реклама и вече имаш готов магазин с артикули, които да продаваш.

Разбира се, има и проблеми като конкуренция, ниски печалби и намиране на доставчици.

Какво е дропшипинг?

Дропшипинг е метод да продаваш продукт, който не притежаваш. Това става със сключен договор между теб и доставчик(няма нужда да имаш регистрирана фирма). Когато получиш поръчка, даваш адреса на доставчика и той я изпраща от твое име. Ти получаваш комисионна в размер на договорката между теб и доставчика.

Ще ти дам пример. Ако доставчикът е сложил крайна цена за клиента 80 лева, а цената за теб е 60 лева, разликата от 20 лева отива в твоя джоб.

Доставчикът ти дава снимки, описания и всичко необходимо, за да продаваш и то веднага!

Нужен ти е само уебсайт, електронен магазин, профил в OLX или каквото ти хрумне.

Ето още ползи:

  • Без (голяма) инвестиция за стартбез пари за стока, склад и т.н. Тук не броим бюджета за реклама. Говорим само за старт!

  • Пестиш време и усилия– не е нужно да ходиш до офиси на куриерски фирми, нито да обработваш пратки. Няма да връщаш пари при отказана продажба.

  • Стартираш бързо и лесно– доставчиците предлагат продуктов фийд. Можеш да качиш хиляди продукти за минути. Общото време за купуване на домейн до стартирането на сайта понякога е под един час. Работил съм по сайтове, които започнаха да продават 3-4 часа, след като бяха пуснати. Затова е нужна и платена реклама, ще говорим за нея малко по-късно.

  • Печелиш, докато си на работа– дропшипингът може да се превърне в сладък пасивен доход. Например, може да накараш някой от семейството да потвърждава поръчките по телефон или да отговаря на клиентски запитвания, докато ти си зает с друго.

  • Трупаш бизнес опит без риск – тъй като не влагаш нищо, нищо няма и да изгубиш. Печелиш обаче безценен опит.

    От тук нататък всичко е в твои ръце – имейл маркетинг, социални мрежи, платени реклами, блог и т.н.

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *