Уни-Блог™. Продукт на "Успей в България. Всички права запазени.
Дзен

15 Милиардера Разкриват Начините Си На Спестяване!

15 Милиардера Разкриват Начините Си На Спестяване!

15 Милиардера Разкриват Начините Си На Спестяване!

Спестяване? Да правилно. Милиардерите спестяват. И на мен ми е трудно да повярвам. Вярваш ли, че милиардер се подстригва сам, за да не дава пари на фризьор? Прочети следващите редове и ще разбереш още интересни и забавни методи на спестяване, както и съвети.

Хауърд Шулц – $ 2, 2 млрд.

спестяване“Разберете, че парите не са всичко.” – председателят на съвета на директорите на Starbucks смята, че ценностите на човек са много по-важни от неговия капитал.

“Никога не съм искал да съм в списъка на милиардерите. Никога не съм се определял по финансовото си положение. Аз винаги се опитвам да определя себе си по своите ценности.”

Джак Ма – $ 10 млрд.

спестяване“Клиентът винаги е на първо място.” – Джак Ма, основател на Alibaba Group смята, че клиентите трябва да са приоритет номер едно. След тях са работниците, а след това акционерите.

Ма вярва, че отношението на човек към това как ще изживее живота си е много по-важно от неговите способности.

Ли Кашин – $ 31 млрд.

спестяванеЖивейте скромно.” – Най-богатият човек в Азия и в топ 10 на най-богатите хора в света. Невероятната му империя обхваща 52 страни и има над 270 000 работници. Той смята, че неговият невероятен успех се състои в простотата и скромността на неговия живот.

Когато сте още в самото начало трябва да се научите да живеете с по-малко и да се адаптирате към начин на живот, който е подходящ за вас, а не към нещо грандиозно.

Доналд Тръмп – $ 3,9 млрд.

спестяване“Трудете се.” –  Доналд Тръмп е заслужил своя успех със своето трудолюбие. Много неудачници смятат, че Тръмп е просто късметлия в света на финансите. Но Тръмп казва, че късмета идва след усърдна работа.

“Ако вашата работа носи плодове, то най-вероятно всички ще кажат, че сте късметлия. Може би е така, защото имате късмета да притежавате ум, за да работите!”

Томас Буун Пикенс – $ 1 млрд.

“Направете списък с необходимото и не взимайте повече пари, отколкото са ви нужни, за да изпълните този списък.”

спестяванеПикенс винаги практикува един свой верен начин за пестене на средства – никога не носи в портфейла си повече пари, отколкото му трябват. Томас прави списък с покупките, преди да отиде в магазина. И купува само това, което има в този списък.

А наличните пари в портмонето му не му позволява да наруши това правило. Не можете да изхарчите онова, което нямате!

Джон Доналд МакАртър – до смъртта си $ 1 млрд.

“Съставете бюджет и се придържайте към него.”

спестяванеМакАртър е бил единственият акционер в Bankers Life and Casuality Company. Независимо от присъщия за богаташите живот в ерата на холивудския блясък, МакАртър се отказал от скъпоструващите покупки и живял неприлично скромно.

Никога не е разполагал със скъпи предмети и разкош, а годишният му бюджет не надхвърлял 25 000 $.

Марк Зукърбърг  – $ 30 млрд.

спестяване“Използвайте скромна кола.” – Дори основателят на Facebook живее пестеливо по много начини.

Един от които е фактът, че Марк кара скромен седан Acura за $30,000. Той със сигурност може да има всяка кола, която да го закара където си поиска, той може да има дори и флотилия, но вместо това Зуки избира този простичък практичен автомобил.

Дейвид Черитън – $ 1,7 млрд.

“Разберете какво можете да направите сам.”

спестяванеДейвид е един от първите инвеститори в компанията Google и днес не му остава нищо друго, освен да се радва на добри дивиденти от първоначалната си инвестиция от $ 100 000 през 1998 година.

Независимо от богатството си, той не ходи на фризьор, а се подстригва сам. Дори и незначителен, този начин на пестене може да ви послужи, ако го прилагате и в други сфери на вашия живот.

Само си помислете колко много пари може да спестите ако се хванете да правите нещата, които сте способни да вършите сами.

Карлос Слим – $ 78 млрд.

“Започнете да пестите пари, колкото се може по-рано.”

спестяванеМексиканският бизнесмен често си разменя  местата с Бил Гейтс на трона на най-богатия човек в света. Милиардерът дава наистина ценен съвет относно пестенето на пари, но напоследък не особено популярен с наличието на кредитни карти.

Колкото по-рано започнете да пестите вашите доходи и започнете да ги управлявате съвестно, толкова по-добре ще е за вас напред в живота, независимо от това като какъв работите, съветва Слим.

Ричард Брансън – $ 5 млрд.

“Поставете пред себе си цели и правете всичко, което е по вашите сили, за да ги достигнете.”

спестяванеБританският милиардер и основател на Virgin Group – Ричард Брансън някога е започнал със съвсем обикновен списък от цели. Те са можели да бъдат абсолютно нереалистични, но той си поставял цели и ги следвал. Дори и не подозирал, че този метод може да заработи един ден.

Опра Уинфи – $ 2,9 млрд.

спестяване“Открийте своята страст.” – Този прост съвет е донесъл на Опра Уинфри успех и слава. Според нея:

Вие ставате това, в което вярвате. Къде се намирате на този етап от живота си е резултат от това, в което сте повярвали.

Определянето на това, което обичате да правите и следването му може да ви доведе до велики възнаграждения във вашия живот.

Уорън Бъфет – $ 66 млрд.

“Купете си жилище, което съответства на вашите потребности.”

Уорън Бъфетспестяване е класически пример за това правило. Той и до ден днешен живее в къщата си в Омаха, щата Небраска. Купил този дом през 1958 година за 31 500 долара.

Независимо от милиардите долари, с които разполага, Бъфет не намира основателна причина да живее в палат само защото може да го купи. Той се чувства напълно комфортно в къщата си с пет спални, разположени в сърцето на САЩ.

Инвар Кампрад – $ 53 млрд.

спестяване“Избягвайте ненужните разходи.”Ингвар Кампрад, основател на IKEA, смята, че някои разходи са абсолютно ненужни, дори и да сте много богат. Както и множество други супербогати хора, той предпочита да лети в икономична класа, а не с частен самолет. В своите мемоари Кампрад е написал:

“Не са ни нужни лъскави автомобили, впечатляващи имена, невероятна униформа и други символи показващи статус. Ние разчитаме на нашата сила и на нашата воля!.”

Бил Гейтс – $ 79 млрд.

спестяване“Учете се от миналите си грешки.” – Грешките в нашия живот са разпространено явление. Също така и грешките с пари.

Всички понякога бъркаме, но тези от нас, които достигат до финансов успех, не само правят подобни грешки, но и се учат от тях. Бил Гейтс, един от най-богатите хора в света веднъж казал:

“Забележително е да празнувате успеха си. Но още по-важно е да вземете под внимание и поуките от провала.”

Майкъл Блумбърг  – $ 34 млрд.

“Придържайте се към това, което работи най-добре за вас.”

спестяванеМайкъл Блумбърг е добре познат като един от най-спорните кметове на Ню Йорк. Също така той е и основател и акционер (притежава 88% от акциите) на Bloomberg L.P. – международна информационна компания.

Има още нещо, което повечето хора не знаят за Майкъл: през последните 10 години той е носил и продължава да носи само два чифта работни обувки. Това са черни мокасини, които осигуряват на милиардера най-голям комфорт и функционалност.

Той знае, че те му подхождат най-добре и по този начин спестява пари за други неща. Той не харчи луди пари за обувки, които никога няма да носи.

Лично аз имайки толкова пари никога не бих карал евтина кола или да живея в малка къща с две липи отпред. Ще се възползвам от най-добрите създадени неща. Най-скъпите автомобили са с най-иновативните технологии. Както и всичко останало не само колите. Тези неща са създадени с цел да се използват, затова са толкова скъпи, хората създаващи ги тези напълно заслужават парите за труда си. Един живот живеем и трябва да се възползваме от най-хубавите неща. Поне това е моето мнение, а твоето?

Помощни материали: http://www.lifehack.bg/

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *