Уни-Блог™. Продукт на "Успей в България. Всички права запазени.
Дзен

Инвестиране. Стратегията на Юли Тонкин!

Инвестиране. Стратегията на Юли Тонкин!

Инвестиране. Стратегията на Юли Тонкин!

Днес гледах новото видео на Юли Тонкин. Уникално е!

Юли е човека от който съм научил страшно много работи за личностното развитие, здравето, финансовата култура и още много други.

Най-големия ми ментор. В това видео той говори за това как да управляваме финансите си , така че никога да не оставаме без пари, когато инвестираме. Това е неговата стратегия и тук ще я споделя с теб.

Първото нещо, което прави е спестяването. 50% от дохода си всеки месец той спестява и разпределя на 2 равни части в две места. Първото е раздел “Сигурност”.

Тези пари не се харчат освен за спешен случай(за спешна операция, разболяване). Втория раздел е “Развитие”. Този раздел служи за инвестиции.

Парите натрупани тук, Юли инвестира на различни места. Естествено не всички инвестиции му се възвръщат с печалба. Какво прави обаче, когато има печалба.

Сумата която е инвестирал да кажем примерно 10 000лв. му донесе 19 000лв., отделя главницата, която е вложил в случая 10 000лв. и му остава чистата печалба от 9 000лв.. Тази печалба я разделя на 3 равни части. 3 000лв. отиват в раздел “Сигурност”, 3 000лв. в “Развитие” и останалите 3 000лв. в трети раздел “Мечти”.

Третия раздел служи за нещата, които винаги си мечтал за тях(кола, мотор, почивка).

инвестира

Юли съветва да вземеш в предвид възрастта, положението в което си и възможностите, които имаш, за да си направиш по-оптимална стратегия за резултатите, които искаш да постигнеш.

Например ако си на 17 години най-вероятно имаш къде да живееш, имаш с какво да се храниш, родителите ти помагат можеш да използваш примерно 70% към 30% от спестяванията си. 70% да слагаш в раздел “Развитие”, а 30% в раздел “Сигурност”.

Ако си на 45 години с 2 деца по-добре ще е 70% в “Сигурност” и 30% в “Развитие”.

Какво ще кажеш? Супер нали.

На мен лично много ми хареса стратегията(най-вече частта с раздел “Мечти”) и ще я изпробвам.

Експериментирай с различни неща, инвестирай умно, живей на макс!

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *